15-12-08

buikspieren

Sommige mensen doen het voor de fun, anderen doen het om een buikje weg te krijgen, nog een ander iemand om spieren te kweken, ....

Hoe dan ook, veel mensen doen het: Thuis op hun gemak op een matje: BUIKSPIEROEFENINGEN....

Hier staan een aantal beschreven....

 

Crunches

Leg je neer met je rug op de grond. Haal diep adem en trek je buik in. Hef je bovenlichaam op tot het zich in een hoek van 45° bevindt. Trek niet aan je nek, dit kan nekpijn, en in extreme gevallen zelfs migraine, veroorzaken. Houd deze houding ongeveer 2 tot 3 seconden vol voor je je terug naar de beginpositie begeeft. Doe drie sets van 10 tot 15 reps.

crunch

Standing side bends

Sta recht en trek je buik in. Houd je benen recht en je armen langs je lichaam. Kantel je lichaam van links naar rechts. Draai je heupen niet, maar houd je bovenlichaam in een naar voren wijzende positie. Doe drie sets van 10 tot 15 reps.

standing

 

Torso twists

De torso twist is een oefening om het middelste deel van de buik te trainen. Sta rechtop, trek je buik in en draai je bovenlichaam van links naar rechts. Doe drie sets van 10 tot 15 reps.

torso twist

Double crunches

Als je een crunch doet, train je alle buikspieren, maar een double crunch legt nog iets meer de nadruk op bepaalde delen van de buikspieren. De double crunch combineert de crunch en een andere oefening, de knee raise.

Leg je plat op de grond met je benen in de lucht en je knieën in een hoek van 90°, zodat je kuiten parallel staan met de vloer. Neem diep adem, trek je buik in en hef je bovenlichaam van de grond zodat het zich in een hoek van 45° bevindt ten opzichte van de vloer. Trek niet aan je nek. Houd de positie 2 tot 3 seconden vol en neem dan langzaam terug je beginpositie aan.

double crunch

 

 

EN VERDER KUN JE OOK NOG:

Leg je plat op de grond. Hou de benen in een hoek van 90 ° en duw je voeten horizontaal naar voor. Doe dit telkens in reeksen van 10 tot 15 keer.

buikspier

 

De tekst komt van deze website....

 

 

Zo, schieten jullie ook in actie?


Veel plezier vandaag!

Dikke kus

Elsjeuh

 

08:34 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: thuis, fitness, oefeningen, goeiedag, buikspier |  Facebook |

Commentaren

hihihihihi ik zal dit eens uittesten!
dikke zoen!

Gepost door: suikerbossie | 15-12-08

pfff... vermoeiend om zo te dag te beginnen..

Gepost door: Annick | 15-12-08

Tot een jaar of 10 geleden deed ik ook regelmatig buikspierefeningen.

Sinds mijn jeugd trachtte ik ernaar een plat buikje te hebben. Daar ben ik, ondanks alle oefeningen, nooit in geslaagd.
Niet erg, de oefeningen hielden me fit, vrij slank en redelijk gezond. En dat klein beetje 'blubber' vooraan, had ook wel iets! ;-)

Groetjes

Gepost door: Rudi | 15-12-08

*** Dankje voor de tips..En nu ga ik naar bed..hahahaha.
Heel fijne maandagavond
Groetjes

Gepost door: illness | 15-12-08

hihi,elsbethamien, ik dacht er juist aan om met buikspieroefeningen te beginnen! 't zou goed zijn om mijn darmen stevig op hun plaats te houden.

Gepost door: magda | 15-12-08

De commentaren zijn gesloten.