16-12-08

Patiner...

Ofwel zoals wij het zeggen: SCHAATSEN....

 

 

brugge ijspiste

 

Daar ga ik deze avond vertoeven.... Met school kunnen we deze avond GRATIS schaatsen en zo net voor de blok is dit een mooie ontspanning.

We trekken onze handschoenen aan, doen de sjaal rond onze hals, pakken ons in onze dikke jas en verwennen onze voeten met een extra paar kousen....

HELEMAAL KLAAR OM TE SCHAATSEN!!!!

 

Bij die koude horen ook héél wat lekkere drankjes....

Wat dacht je van Gluhwein om je te verwarmen???

 

Volgens Wikipedia:

Glühwein (letterlijk: gloeiwijn) is een alcoholische drank, die in het midden van Europakerstmis wordt gedronken. Om Glühwein te maken, wordt rode of witte wijnkaneel, kruidnagel, steranijs en citrusschillen, en eventueel gezoet met suiker of honing. Daarna wordt de drank warm gedronken. De drank mag bij de bereiding niet koken, omdat dan de alcohol verdampt. In feite mag de wijn zelfs niet tot meer dan ongeveer 70°C worden verhit, omdat het kookpunt van ethanol op 78,37°C ligt. Glühwein heeft een alcoholpercentage van ongeveer 13%, hoewel kant en klare Glühwein ook verkocht wordt met een percentage van 8,5. verwarmd met vooral in de periode vlak voor de

 

Of heb je zin om het zelf te maken???

Gluhwein

Wat hebben we nodig?

  • 1 fles rode landwijn
  • 2 sinaasappelen
  • 1/2 citroen
  • 8 kruidnageltjes
  • 1/2 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • desgewenst glaasje bruine rum, cognac of rode port

Hoe ga je te werk?

- Doe de wijn in een steelpan en verwarm op een laag vuurtje.

- Was de sinaasappel en snij met een zestensnijder wat schil ervan. Pers de rest van de sinaasappel uit. Doe hetzelfde met de citroen.

- Prik in de tweede sinaasappel enkele kruidnageltjes.

- Snij een vanillestokje in twee, maar zorg dat het uiteinde aan elkaar blijft.

- Breng de zesten, het sap, de sinaasappel met kruidnagel, het vanillestokje, het kaneelstokje en de suiker in de pan bij de wijn.

- Breng tot bijna-kokend en laat op een laag vuur minstens 30 minuten garen.

- Breng indien gewenst nog verder op smaak met rhum, cognac of rode porto.

- Schenk uit en geniet samen met je gasten van de kou!!!! Knipogen

 

 

Gluhwein

 

 

Zo, geniet ervan!

 

Dikke kus

Elsjeuh

16:59 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: drank, koud, winter, schaatsen, receptjes, gluhwein, goeiedag |  Facebook |

Commentaren

hallo Elsebethamien ik hoop dat jullie een fantastische avond beleven!!

Gepost door: magda | 16-12-08

*** Ik wens je heel veel plezier maar ik blijf lekker warm binnen..Gluhwijn ?? Nee , niet aan mij besteed..Dan nog liever rum met honig..Mmmmmmmmmm..
Heel fijne woensdag
Groetjes

Gepost door: illness | 17-12-08

De commentaren zijn gesloten.