22-12-08

aperitiefhapjes voor de kerstdagen

Wij hebben er al ons eerste kerstfeestje op zitten. Maar jij hebt misschien nog enkele receptjes nodig om je gasten te imponeren?

Hier probeer ik je intussen op weg te helpen!

Zalmmousse

Een aperitiefhapje dat ik al héél lang eens zelf wil bereiden, maar de gelatine speelt mij altijd parten. Daarom zocht ik een receptje uit ZONDER gelatine. Of het een echte mousse zal zijn, zoals ik het wil, weet ik nog niet, ... Als je het ziet zitten, geef ik je sowieso het receptje mee... Ik probeer het eens uit op oudejaarsavond!

Wat hebben we nodig?

1 moot verse zalm van ongeveer 300 gram

200 gram gerookte zalm

1 dl room

een halve fles droge witte wijn

1 citroen

1 eetlepel gehakte peterselie

1 eetlepel gehakte bieslook

peper en zout

Hoe gaan we te werk?

Stoof de zalmmoot gaar in de witte wijn met peper en zout.

Laat de zalm afkoelen en verwijder de graten en de velletjes.

Maal de gestoofde zalm samen met twee plakjes gerookte zalm, de room, de fijn gesnipperde peterselie en bieslook, en wat citroensap, in een keukenrobot of met een mixer tot een fijne gladde mousse.

Kruid met peper en zout.
Leg de helft van de plakjes gerookte zalm naast elkaar op een werkvlak en bestrijk ze met het zalmmengsel. Bedek met de overige plakjes zalm en wikkel het zalmmengsel in aluminiumfolie. Laat opstijven in de vriezer.

 

Ik zou deze aperitiefhapjes in onderstaande aperitiefglaasjes serveren....

Dit is een foto die niet aansluit bij het recept, maar gewoon om een manier van serveren aan te tonen. Klik op de foto en dan weet je welke aperitiefglaasjes dit zijn.

ellipse

 

Nog een receptje???

 

Ik maakte zaterdag puur op gevoel het volgende klaar.

Toastjes met kruidenkaasmengeling

Wat hebben we nodig?

- 200 g kruidenkaas

- 2 sneetjes gerookte zalm

- 1/5 komkommer

- Toastjes

Hoe gaan we te werk?

- Snij de zalm in kleine reepjes van 1 cm op 3 mm (indicatie van grootte hé!)

- Doe dit ook met de komkommer. Snij die eerst in schijfjes en dan in de reepjes.

- Doe de kruidenkaas in een glazen kom en prak die een beetje met een lepel, zodat het smeuiig is. Doe hierbij de zalmreepjes en de komkommerreepjes.

- Meng dit alles door elkaar.

- Beleg je toastjes met deze kruidenkaasmengeling. En je zult zien: het is écht lekker.

Dit receptje heb ik bedacht, zaterdag, toen ik nog één en ander over had, van het bereiden van de hapjes bij oma en opa!

Jammergenoeg heb ik geen foto ervan, maar het was echt lekker!

 

Zo, probeer hiermee al maar eens aan de slag te gaan!

Ik ga terug verder blokken, het gaat verrassend goed! (Ik denk dat ik nog een hoofd heb waar nog niets in zit, vandaar dat het zo gemakkelijk erin gaat!)

Succes met de hapjes, als ik tijd heb, geef ik nog enkele receptjes mee!

Vergeet niet dat je ook met ELSJEUHS SEARCH op de blog kunt zoeken naar aperitiefhapjes!!!!!

kerstbal

 

Dikke kus

Elsjeuh

 

 

19:48 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kerst, hapjes, aperitief, receptjes, goeiedag |  Facebook |

Commentaren

het ziet er allemaal heel lekker uit en zou het daarom heel graag eens willen uitproberen.
Ik heb alleen 1 klein probleempje je hebt alles heel goed uitgelecht hoe je het moet maken maar er staat alleen niet bij voor hoeveel personen het is en ik kan het ook niet inschatten voor hoeveel personen het is.
zou u graag aan mij willen laten waten voor hoeveelpersonen de gerechtjes zijn?
dat zou heel vriendelijk zijn.
alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,
Chloë Van Looveren

Gepost door: Chloë Van Looveren | 20-12-11

De commentaren zijn gesloten.