10-01-09

beloofd...

Zoals gezegd,

Ik ben bezig met de voeding bij allochtonen. Ik moet oppassen en me beter definiëren: het gaat namelijk over voeding bij andere culturen.

Een OVERinterressant vak, maar dat procentueel op het rapport niets aanbrengt van punten. Het wordt als een klein vak beschouwd.

Mijn bescheiden mening hierover (ik moet oppassen wat ik op internet publiceer!) is dat ze dit een SUPERbelangrijk vak mogen maken en alle helse chemie mogen reduceren tot het kleinste dat mogelijk is!

In mijn ogen worden staan we veel meer bij mensen met een andere cultuur dan bij chemie, maar enfin....

Ik deel met jullie een receptje uit de JOODSE keuken!

Soefganiot (= gevulde oliebol)

Wat hebben we nodig?

300 gram zelfrijzende bloem

2 eierdooiers

1/8 liter zure room of dunne yoghurt

2 eetlepels olie

2 eetlepels suiker

2 pakjes vanillesuiker

1 theelepel geraspte citroenschil

1/2 theelepel zout

olie om in te frituren

kaneel

Bloemsuiker

jam

 

Hoe gaan we te werk?

Zeef de bloem en stort die in een ruim grote kom.

Voeg hierbij de suiker en vanillesuiker.

Maak een kuiltje en voeg hierin de eidooiers (omdat ze gemakkelijk zouden vermengen prik je ze best kapot)

Doe hierbij de zure room en vermeng dit langzaam. (best is om vanbinnen uit rondjes te draaien en hierbij telkens een beetje meer bloem mee te nemen)

Doe er de olie bij en zorg dat je een mooi, homogeen deeg hebt. 

Laat even rusten.

Vorm met 2 eetlepels bollen en bak die dan in de hete frituurolie goudbruin.

Als ze klaar zijn iets af laten koelen.

Daarna een deel van de bol opensnijden en met 2-3 eetlepels jam vullen.

De delen weer op elkaar drukken.

Bestrooien met bloemsuiker waardoor iets kaneel is gemengd.

 

Geniet van dit receptje!!

 

En bedenk dat mensen van de joodse gemeenschap in hun keuken alles Koosjer bereiden...

 

 

Dikke kus

Elsjeuh

Commentaren

Elsebethamien, dat lijkt me erg lekker! ik denk dat het iets is voor opa!!!
Succes nog met de examens!!

Gepost door: magda | 10-01-09

hihihi terwijl ik mij over de levensbeschouwelijkheden buig, zal pieteko dit lekkernijtje deze namiddag klaarmaken!
waar vind je het toch??? héél leuk!
dikke zoen!

Gepost door: suikerbossie | 11-01-09

ik kom je een fijne week wensen..

Gepost door: Annick | 12-01-09

Goeie morgen Elsjeuh Ben ik hier eindelijk nog eens (nu ik mijn nieuwe pc heb) en ben ik op de koop toe nog eens je 40.000ste bezoeker.
Maar het lukt me niet om een printscreen te doen en het dan op mijn blogje te zetten...maar je zult mij wel geloven hé!
Proficiat!!!
Ja, de examens zijn begonnen en goed dat je positief blijft!
Dat werken met allochtone voeding en voeding van alle culturen moet niet simpel zijn, maar ons Elsjeuh heeft er terug iets zaligs van gemaakt...niet te versmaden!
Nog een fijne dinsdag gewenst en veel succes met de verdere examens!
Liefs

Gepost door: Veerle | 13-01-09

De commentaren zijn gesloten.