08-03-09

clafoutis

Dat ken je wellicht.

Het soort pannenkoekendeeg, in de vorm van een taart, vaak gegarneerd met krieken.

 

ccc

 

Foto, afkomstig van  http://www.latablemonde.fr

 

 

Is heel lekker, maar ik zou het graag eens met iets anders proberen. Wat dacht je van appeltjes met kaneel????

Ik ga het eens volgend weekend uitproberen, maar voor zij die mij willen voor zijn, geef ik eens een receptje mee over hoe ik het zou klaarmaken...

 

Wat hebben we nodig?

75 gram suiker

3 eieren
125 gram bloem

1/4 theelepel zout
1/4 liter melk

500 gr geschilde en versneden appeltjes, 'gekruid' met een beetje kaneel.

 

 

Hoe gaan we te werk?

 

Klop  de eieren samen met de suiker schuimig.


Meng hierdoor de bloem.


Doe de melk en het zout er bij en klop door tot het een glad geheel is.

Schenk een dun laagje beslag in de taartvorm:

Zet de vorm (circa 5 minuten) in de oven tot het beslag gestold is.

Verdeel de appeltjes ove
r het gestolde deel van je beslag.


Giet de rest van het beslag over de appeltjes en bak de clafoutis in circa 40 - 45 minuten gaar en goudbruin.

Laat de clafoutis buiten de oven tot lauw af koelen en bestrooi de clafoutis vlak voor het serveren met poedersuiker.



Zo, ik heb er al zin in, als ik deze week een gaatje vrij heb, ga ik er al mee aan de slag, hoor!!!!



DIkke kus


Elsjeuh


 

18:12 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: fruit, taart, nagerecht, oven, receptjes, goeiedag |  Facebook |

Commentaren

lekker,lekker, een heel dankbaar recept!

Gepost door: magda | 08-03-09

Proeven! Ja, en als je mij nu gewoon eens zou uitnodigen om te komen proeven van jou gebak? Dan moet ik dat niet uit testen... :p

Ik kan niets meer bakken, we beginnen met de verbouwingen thuis en alles moet weg... alle kookboeken zijn al in dozen verdwenen...

Kus, Renate

Gepost door: Renate | 08-03-09

mmm...; lekker.... nog van dat...

Gepost door: Annick | 09-03-09

bij deze wil ik voor iedereen Elsbeth en Kim heel hartelijk danken omdat ze mij goed hebben geholpen bij een taak op school. Bedankt voor alle moeite en tijd die jullie hierin hebben gestoken. Ik ben jullie eeuwig dankbaar.

[b] X [/b]




[i]Matthias[/i]

Gepost door: matthias | 10-03-09

De commentaren zijn gesloten.