21-03-09

B b B b B b B

Intussen is het zaterdag, de tweede dag waarop ik een receptje plan dat in het receptenABC past....

Ik zit erover na te denken dat, als ik 2 receptjes per week doe, mijn receptenABC na 13 weken vol is. Dus misschien moet ik elk ABC één bepaald soort recepten doen?

Ik weet nog niet of dat haalbaar zal zijn, maar omdat mijn vorige receptje een dessert was, stel ik voor letter B ook maar weer een nagerechtje voor!

B

Een basic in de wereld van de patisserie, is Banketbakkersroom. En nu begeef ik me op glad ijs, want crème patissière, is een stuk van een vak apart: patisserie.

toch waag ik mijn kans. Bij mij lukt het altijd!

 

Banketbakkersroom

Wat hebben we nodig voor 3 tot 4 personen?

- een stukje van een vanillestokje van ongeveer 4 cm

- 250 ml melk

- 2 eierdooiers

- 30 tot 40 g suiker

 

Hoe gaan we te werk?

- Snij het vanillestokje overlangs open.

- Breng de melk met het vanillestokje in een kookpot langzaam aan de kook op een héél laag vuurtje. Laat dit 10 minuutjes trekken.

- Klop de dooiers met de suiker in een grote kom bleek en romig.

- Zet de kom met het dooiermengsel op een kookpot met heet weter, op een laag vuur (principe bain-marie)

- Schenk de hete melk, scheutje voor scheutje, bij het dooiermengesel.

- Blijf kloppen tot de saus gebonden is.

- Gebruik de saus in soezen, fruit, ... of gewoon zo...

 

 

 

Dikke kus

Elsjeuh


14:30 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nagerecht, b, goeiedag, receptenabc |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.