25-03-09

hier zijn we weer...

Woensdag is ABC-dag!

De derde keer, en dat doen we met de letter C... Voorlopig lukt het nog om desserts (en aanverwanten) op m'n blogje te toveren.

De zomer komt er aan en dan komt ijs enz. op tafel. Vaak eten we dat met slagroom, maar soms willlen we iets speciaals...

Coulis (vruchtensaus)

maakt je ijs (ofzo) direct specialer en feestelijker

Wat hebben we nodig?

- 400 g rijpe vruchten met pit of 250 g vruchten zonder pit

- 1 tot 2 eetlepels citroensap

- 1 tot 2 eetlepels witte basterdsuiker

 

 

onder vruchten met pit kunnen we verstaan: abrikozen, perzieken of pruimen,...

onder fruit zonder pit kan je gebruiken: aarbeien, frambozen, braambesssen, ...

 

Hoe gaan we te werk?

- Reinig en was de vruchten en verwijder eventueel de pit

- Pureer het vruchtvlees met citroensap en suiker. Hiervoor kun je de mixer gebruiken.

- Wrijf de saus door een fijne zeef.

- Garneer je gerecht met je zelfgemaakte coulis!!!!!

 

coulis ijs

foto, afkomstig van www.dinnerworld.be

 

Voel je de zomer al in je lijf???

 

Ik alvast wel!!!

 

Dikke kus

 

Elsjeuh

 

 

 

10:00 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: nagerecht, c, goeiedag, receptenabc |  Facebook |

Commentaren

allemaal heel leker maar mag het niet eten vanwege de bijgevoegde suiker mag het ook met zoetstof

Gepost door: Madammeke Ongeduld | 25-03-09

Goeie nacht Elsjeuh Weer iets heel lekkers hé...ga ik zeker eens proberen.
Letterlijk en figuurlijk een echt zoethoudertje!
Alles oké met jou want ik lees je niet meer op mijn blogje, maar waarschijnlijk vanwege te druk???
Ik wil je alvast een fijne donderdag toewensen!
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 26-03-09

beste elsje is het mogelijk om eens recepten zonder suiker op je blog te zetten ik vind er zo weinig dank je wel

Gepost door: Madammeke Ongeduld | 26-03-09

De commentaren zijn gesloten.