28-03-09

DdDdDdDdDd

We breien vandaag een vervolg aan het receptenABC... Omdat ik nu echt gemotiveerd ben om dit ABC alleen maar nagerechtjes te posten, ben ik op zoek gegaan naar een nagerechtje met een D.

In de Nederlandse lectuur vond ik een receptje: Drie-in-een-pan.

Zelf heb ik het nog nooit klaargemaakt, dus ik kan ook niet beoordelen of het lekker zal zijn...

Het lijkt me een soort pannekoeken.

Laat ons even iets anders dan een standaard gerecht nemen,

we gaan voor

Drie-in-een-pan met rozijntjes

Wat hebben we nodig voor 9 tot 12 stuks?

- 200 g zelfrijzende bloem

- 1 mespuntje zout

- 1 ei

- 250 ml melk

- 75 g rozijnen

- 30 g vetstof

 

Hoe gaan we te werk?

- Leg de rozijntjes in een kom met een ruime hoeveelheid water. Hierdoor nemen ze water op, zwellen ze een beetje en zijn ze niet zo droog in je deeg. Voor gebruik giet je het water af en dep je de rozijntjes droog.

- Zeef de bloem met het zout in een kom.

- Maak een kuiltje in het midden en breek daarin het eitje.

- Voeg de melk toe en roer het geheel tot een glad beslag.

TIP: Begin met je klopper in het midden van het kuiltje en neem zo telkens een klein beetje bloem extra mee in je beslag. Zo bekom je heel snel een mooi en zacht beslag.

- Breng een klontje boter in de pan en breng met een lepel 3 keer een hoeveelheid deeg in de pan.

- Je bakt eigenlijk 3 minipannenkoekjes in een pan, maar doordat de hoeveelheden van de gebruikte stoffen anders zijn, bekomen we een soort koekjes, met rozijntjes in.

 

 

Geniet ervan!

 

Dikke kus

Elsjeuh

 

14:30 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nagerecht, d, goeiedag, receptenabc |  Facebook |

Commentaren

Elsebethamien, dat lijkt een leuk receptje voor de kindjes!!

Gepost door: magda | 28-03-09

De commentaren zijn gesloten.