02-04-09

bloemetjes, lente, zon en zo..

Oooooooooooooooooooooooooooooooo,

wat is het zalig, dat schitterende, zonnige lenteweer.

Mensen lopen sowieso al héél happy rond, eens ze het zonnetje zien..

En hoewel ik me elk jaar voorneem om in de winter even opgewekt te zijn als in de zomer, merk ik elk jaar in de lente opnieuw dat ik er weer niet was in geslaagd.

Het rare is dat je in de winter niet merkt dat je wil minder opgewekt rondloopt, het is pas wanneer de eerste zonnestralen je gemoed verlichten dat je merkt hoe "winterdepri" je was.

En natuurlijk voel je in de winter wel dat je moe bent, en liefst de ganse dag in je bedje, onder 20 dekens wilt vertoeven.

Ik, en zeker niet ik alleen, verlang al naar die zomers avonden, waar je na een barbeque'tje op je gemak kan genieten van de zonsondergang.

Als ik denk aan de zomer, denk ik ook aan mijn vakantiejob. Een job in de keuken van een rust-en verzorgingstehuis. Ik was af op de afdelingen en maak boterhammen klaar voor de mensen. Ik kan vaak genieten als de mensen tevreden zijn, en soms komt het m'n oren uit, als de mensen komen klagen als iets niet is zoals ze het gevraagd hadden.

Ik snap dat het wel erg moet zijn, om een deel van je eigen gewoontes op te geven, als je in het rusthuis gaat wonen. Dus wil ik het allemaal in orde hebben, zoals de mensen willen...

OOOO, ik begin alweer te dromen over die mooie zomer, nu ik de eerste "echte" lente-zonnestralen opvang!!!!

 

 

 

 

19:55 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, zomer, gedachten, lente, goeiedag, elsjeuh |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.