08-04-09

terug

Met het receptenABC gaan we steeds verder.

De G is aan de beurt.

Het gaat om een receptje dat ik zelf nog niet heb uitgeprobeerd, maar het is afkomstig uit een boekje van A. Wilson. Een reeks kleine kookboekjes, waar vaak héél goede receptjes in verborgen staan, dus heb ik er alle vertrouwen in dat dit hier ook de moeite zal zijn!

Griesmeelrolletjes

Wat hebben we nodig voor 20 rolletjes?

- 2,5 dl melk

- 1,25 dl slagroom

- 60 g fijn griesmeel

- 4 el basterdsuiker

- 2 losgeklopte eieren

- 2 koffielepels geraspte citroenschil

- 2 koffielepel vanille-essence

- 10 vellen filodeeg

- 60 g ongezouten, gesmolten boter

- 3 eetlepels poedersuiker

- 1 koffielepel kaneel.

 

Hoe gaan we te werk?

- Verwarm de oven voor op 190°C.

- Meng in een pan de melk, slagroom, griesmeel, basterdsuiker, eieren en citroenschil.

- Laat op een laag vuur gedurende 10 minuten tot een dikke massa vormen.

- Haal het mengsel van het vuur en meng de vanille-essence erdoor. Schenk in een kom, dek af met plastic folie en laat afkoelen.

- Vet een vel filodeeg in met gesmolten boter en leg hierboven een 2de vel.

- Snij dit in 4 repen en leg 1 soeplepel vulling per reep.

- Vouw nu de rolletjes, door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en dan op te rollen. Bestrijk nog maals met boter en leg klaar op de ingevette bakplaat.

- Bak de rolletjes 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

- Bestrooi met poedersuiker en kaneel...

 

 

Succes ermee!!!

 

 

Dikke kus

Elsjeuh

10:00 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: nagerecht, g, goeiedag, receptenabc |  Facebook |

Commentaren

elsjeuh, dat moet lekker zijn en in feite niet zo moeilijk om te maken!

Gepost door: magda | 09-04-09

Goedenamiddag Elsjeuh Dat zal wel lekker zijn.
Wens je een fijn paasweekend toe
Lieve paasgroetjes van Draaimolen.

Gepost door: Rita | 10-04-09

De commentaren zijn gesloten.