23-04-09

Verkeer(d)

Als je je de dag van vandaag in het verkeer durft wagen, kom je in contact met mensen van alle slag en soort.

Dat merkten Kim en ik gisteren, toen we op een tweevaksbaan met pechstrook reden.

tweevaksbaan

Ik ben van nature en chauffeur die veel in m'n spiegels kijkt, en in m'n achteruitkijkspiegel, zal ik achter ons een auto en een moto die raar reden. Ik dacht dat de auto de moto van de weg wou maaien, omdat die ganse de tijd naar elkaar toe reden, de ene na de andere, een heel eind lang.

Plots zie ik ze een teken doen naar elkaar en enkele seconden later komt de moto rechts en de auto links van ons voorbijsteken. Allebei volle bak optrekken.

Ik was verschoten, maar niet heel fel, omdat ik al in de gaten had, dat ze niet normaal reden. Maar m'n schat, die naast mij zat en honderduit aan het vertellen was, was zodanig verschoten dat hij er bleek van werd.

Ik werd direct kwaad, woedend, furieus, chagrijnig, ... maar vooral geschrokken en verontwaardigd!

 

kwaad

 

Ik kan echt niet snappen dat mensen zich zo gedragen in het (van zichzelf al gevaarlijke) verkeer.

Dagelijks gebeuren ongevallen, die elk op zich een drama zijn voor diegene die het meemaakt. En meeste van die ongevallen gebeuren op zich al, gewoon zonder opzet.

Waarom is het dan nodig om het lot uit te dagen, en met zo'n gedrag ongevallen te veroorzaken?

Wat als het niet Kim en ik, maar een koppel oudere mensen, met een zwak hart, die niet in hun spiegels kijken, en dus enorm verschieten, van het plots voorbijzoevende geweld?!? Als die mensen door het verschieten onwel worden en zo in de vangrails terecht komen ofzo?

 

achteruitkijkspeigel

 

Al bij al, als ik het hier beschrijf, lijkt het misschien niet zo erg, een auto en een moto die elk langs één zijde van je eigen wagen voorbijVLAMMEN. Maar geloof me, het optrekken van beide voertuigen tergelijkertijd, zorgde voor een oorverdovend lawaai! Komt daarbij dat ze beiden slechts enkele meter voor onze eigen wagen op ons rijvak kwamen gezoefd.

Sowieso snap ik hels verkeersgedrag niet. En dan vind ik het jammer dat schokkende beelden van dokter beaucourt niet meer rondreizen door het ganse land. In feite is dat ook wel controvers, als diezelfde arts enkele weken geleden zelf in overtreding was. Maar daarover hoef ik mij helemaal niet uit te spreken. De sessies waarmee dr beaucourt door het land trok, raken veel mensen, daar ben ik van overtuigd. Ikzelf heb ook ooit een voorstelling meegemaakt. Aan de beelden die je ziet, besef je direct dat je maar beter voorzichtig kunt zijn. Zeker als er mensen met je meerijden, kun je maar beter je verantwoordelijkheid dragen!

 

Ik keur verkeersovertredend gedrag NOOIT goed, want door zèlf overtredingen te maken, zorg je voor andere, oplettende en voorzichtige slachtoffers...

 

Zo heb ik een gans epistel geschreven, met hetgeen die in mij opkwam, na dat ene incident van enkele seconden.

 

Dikke kus

Elsjeuh

 

 

11:17 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: leven, gedachten, verkeer, gevaar, moeite, goeiedag, elsjeuh, kwaas |  Facebook |

Commentaren

hallo Elsjeuh er rijden gekken op de wegen rond !
die denken dat de weg van hun alleen is zeker
gelukkig is het goed afgelopen
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-04-09

Merci voor die zoen of was die niet voor mij bedoeld? ;-)

Het is godgeklaagd hoe sommigen zich MISDRAGEN in het, inderdaad uit zichzelf reeds GEVAARLIJK verkeer.

Het tonen van schokkende beelden van de gevolgen van roekeloos of uitdagend rijgedrag is ook volgens mij een efficient en effectief werkend sensibiliseringsmiddel.

Nog een fijne verderzetting van je weekend toegewenst!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 25-04-09

Elsjeuh, ik kan het geloven dat je geschrokken bent. En het ergste van al is dat die jongelui dan bij hun vrienden gaan opscheppen over hun "stoer" gedrag en hen dan uitdagen om dit ook eens te doen....

Gepost door: magda | 25-04-09

*** Er rijden veel gekken op onze wegen.Ik ben voorstander van voertuig in beslag nemen en levenslang rijverbod !!Geldboetes heeft geen zin..

Fijne zaterdagavond nog
Groetjes

Ps : kortelings vliegen we weer ,haha..Nu naar Turkije..
Joepie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,haha

Gepost door: illness | 25-04-09

hey meid Als ik soms op de baan ben en ik zie er rare manoevers doen, dan ben ik al niet meer op mijn gemak... Overlaatst kwam er een vrachtwagen recht op mij af op de baan Veurne-Ieper, hij reed aan de verkeerde kant van de baan, pas op het laatste nippertje heeft hij mij toch nog kunnen ontwijken, het was echt eng... En dan mag je dankbaar zijn dat er niets gebeurd is...

Kus, Renate

Gepost door: Renate | 27-04-09

De commentaren zijn gesloten.