27-05-09

Culinair orgasme

Culinair orgasme

...

Zo noemen wij een gerecht, als het écht, écht lekker is... Hilarische taferelen, komen soms boven bij ons. Als enkele tafelgasten lekker zitten te smikkelen en dan plots vol "contentement" de chef des huizes uitroept: mmmmmmmmmmmmmm, dàs pas een culinair orgasme.

 

Mensen denken steeds opnieuw dat je om lekker te koken, echt speciale dingen nodig hebt en een sublieme techniek moet hebben. Sla dat vooroordeel maar uit je gedachten. Want zelfs een simpele wok: snijden van groentjes (of zelfs een voorwassen, voorbereide, voorgesnden mix van groentjes) en snijden van vlees en je hebt al een lekkere maaltijd op tafel getoverd.

 

Maar natuurlijk zijn er ook van die dagen die net dat tikkeltje meer verdienen.... Waarop je je familie of kinderen wilt verrassen, momenten waar je je geliefde wilt imponeren... En dan zit je met je handen in het haar.... Wàt maak ik in godsnaam klaar?????

 

Daar hebben 3 sterrenchefs iets op gevonden: MNU: een box die je kunt kopen, 80% van het werk is al gedaan, je hoeft alleen (een flinke) duit te betalen en kunt gaan stoefen aan tafel!


Gisteren stelden de chefs hun culinaire box voor aan de pers. Hier kun je hun ganse concept bekijken... Surf er maar eens naar toe!

 

 

box

 

Je kunt de boxen wel pas vanaf oktober bestellen, voor de feestdagen. Maar geen paniek: Je mag me alvast gerust uitnodigen, dan schuif ik wel zonder morren aan jou tafel mee! ;-)

 

 

DIkke kus

 

Elsjeuh

 

26-05-09

Voorspellingen

Allerhande voorspellingen kun je laten doen: je leven laten voorspellen, kaarten laten leggen, wekelijks je horoscoop lezen in je favoriete blad, ... 

 

hooooo

 

Maar de meest aangenomen voorspelling in onze samenleving, is toch wel de weersvoorspelling... Geen grotere foutenmarge zul je ooit ergens vinden!

 

 

weeeeeeeeeeeeGisteren zou het 29 tot 31 graden gaan worden.... hmn... Het was hier niet zo warm als zondag, hoor, toen het ze voorspelden dat het minder warm zou worden...

En gisterenavond en vannacht zou het warmte-onweren... Van overal kregen we ware 'onweersverhalen' te horen. Gespannen zaten Kim en ik het raam nauwlettend in het oog te houden... JA!!!! Plots was de wind daar, maar nog steeds zagen we fietsers die zonder probleem zich een weg baanden op hun fietspad. Misschien fietsten zij tussen de windvlagen door?

 

 

 

Even later, (ons geduld werd wel écht op de proef gesteld) begon het te regenen, best wel heftig. Door ons hoofd ging het dat sommige mensen nu wel al gingen hun garage of kelder moeten leegtrekken... Maar de regen regende verder...

We bleven gespannen zitten, op bliksem, donder, hagel (zoals ze in het nieuws vertelden) Maar dat bleef allemaal uit...

Tot deze nacht, dat Meester Onweer nu écht de les ging spellen! De bliksem en donders vlogen in de lucht boven ons... Even lekker genieten van deze natuurspeling... En dan terug naar dromenland!

Het land waar je onweer kunt hebben zonder schade en wateroverlast, het land waar je ontzettende hitte kunt hebben, zonder dat mensen ervan overlijden, het land waar je sneeuw kunt proeven tijdens de zomer....

 


wateeeeeeeeeeeeeeeeMaar als we dan wakker worden, dan beseffen we dat wij helemaal geen overlast hebben. Wateroverlast kunnen we niet hebben, want wij wonen op de eerste verdieping in een gebouw. Een lekkend dak kunnen we ook niet hebben, want er is nog een verdieping boven ons. De auto kon geen takken van de bomen vangen, want die stond ver weg van de bomen... We hadden onze voorzorgen genomen, als gevolg van de voorspelde storm, maar sommige mensen deden dat niet, omdat ze niet geloven in de voorspelling, of omdat ze misschien dachten dat het toch niet zo erg zou zijn, of omdat het gewoon niet realistisch is, om telkens dat er een voorspelling is, je te wapenen tegen het voorspelde weer.... Hier zie je een man die wel wist dat er onweer is, maar zoals hij zegt: je kunt nooit verwachten dat het zo erg zal zijn...

 

 

En dan besef je dat voorspellen z'n voor- en nadelen heeft...

Dus ook het voorspellen van je eigen toekomst, kan anders gaan uitdraaien dan je verwacht......

 

Dikke kus

 

Elsjeuh

23-05-09

Tis wéér van dat!

Ja, die "helse" periode van het jaar is daar terug.

Na enkele maanden leerstof verwerkt te hebben, komen de examens nu terug dichterbij.

Opnieuw jezelf bewijzen dat je het onder de knie hebt...

 

eeee

 

Opnieuw tegen de tijd in blokken, en het liefst van al op sommige momenten die tijd stil zetten, om nog wat in te halen.

 

Opnieuw mezelf verwijten dat ik vroeger had moeten beginnen studeren. Maar geloof me, deze keer, ik ben geen modelstudent (bisser hé), maar ik heb écht alle tijd die ik al had (naast de vele taken en het vele werken) benut om m'n cursussen van dichtbij te bekijken!

 

Opnieuw met spijt moeten beseffen dat niet alle examens goed zullen gaan, ook zonder pessimistisch te denken, zal het zo zijn, maar zelfs optimistisch gezien, vrees ik weer voor enkele vakken...

 

Opnieuw moeten onder ogen zien, dat DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGEN blokken, alleen maar resulteert in een getal, dat zwart op wit op een blaadje papier staat. Dat ene blaadje dat enkele dagen ervoor nog maar een "wit blaadje" was, wordt op dat moment plots mijn "officiele rapport van het tweede jaar Voedings- en Dieetkunde". Datzelfde blaadje had evengoed een gewoon kladblad kunnen worden, maar enfin, die waarde zou dan toch anders zijn, denk ik... Onbeslist

 

Opnieuw besef ik hoe een grote hekel ik heb aan deze periode, en tergelijkertijd gaat het door mijn gedachten dat ik op een dag zal denken: God, Elsjeuh, twas toen toch "den schoonsten tijd van uw leven"

 

En dus pak ik nu m'n zakske met courage, voeg daar nog een beetje concentratie aan toe. Kruid ik nog een beetje met optimisme en werk ik af met geduld. Dan vergeet ik nog m'n doorzettingsvermogen en begin mezelf in te stellen op de EXAMENS!!!!!!!!!!

 

Ik heb een 10-tal examens, dus er zal wel weer een aantal centimeter leerstof in m'n lange baan van hersenen gepropt worden....

 

Ooit, op een dag, zal ik bewijzen dat ik het allemaal heb geleerd, want die dat zal ik aan het werk zijn! Knipogen

 

 

 

 

Dikke kus

 

Elsjeuh

22:10 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: gedachten, examens, school, moe, blok, goeiedag, elsjeuh |  Facebook |

17-05-09

Asperges

Hallo!

Hier ben ik opnieuw,

En deze keer is het terug van weggeweest, echt weg, want soms heb ik periodes dat ik minder post, door gebrek aan inspiratie, maar kom ik wel vaak op m'n blogje kijken, naar reacties.

Dit was echter niet het geval, deze keer, ik had echt geen tijd! Waarom, dat vertel ik later wel. 

 

Eerst verras ik jullie met een receptje met asperges!

 

Asperges met gebakken kipfilet

 

Wat hebben we nodig voor 6 personen?

750 g witte asperges
15 g zout
750 g groene asperges
15 g zout
4 kipfilets
1 l kippenbouillon
4 eieren
boter
munt
versgemalen witte peper
zout

Hoe gaan we te werk?

Bestrijk de kipfilets met versgemalen peper.
Smelt de boter in een pan, laat uitbruisen en braad de kipfilets aan beide kanten mooi goudbruin (grilleren kan ook).
Schil de asperges en kook ze in ± 10 minuten gaar.
Kook de kippenbouillon tot de helft in, breng deze fond op smaak met versgemalen peper en wat zout en monteer ze op met klontjes koude boter.
Kook de eieren in 10 minuten hart en pel ze.
Snijd de eieren in plakjes of hak het eiwit en het eigeel apart fijn.
Verwarm de groene asperges even en haal de groene en de witte asperges uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
Spoel de muntblaadjes af en dep ze droog.
Leg de kipfilets op de borden, schep er de saus over en leg de asperges erbij.
Garneer met het ei en de blaadjes munt.

 

Dit receptje is volledig afkomstig van www.lekkeretenmaken.nl

 

Veel plezier ermee!

 

Dikke kus 

 

Elsjeuh

 

19:27 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: hoofdgerecht, kip, asperges, receptjes, goeiedag |  Facebook |

12-05-09

Over allergie enzo....

Over Allergie: Oorzaken, behandeling en voedingsadviezen

De laatste jaren is het aantal patiënten met hooikoorts, astma of eczeem grofweg verdubbeld. Allergie is een overgevoeligheidsreactie van het afweersysteem op onschadelijke stoffen, met neusverstopping, niezen, snotteren, tranende ogen en jeuk als gevolg. Het wordt steeds duidelijker dat allergieën hierdoor veel beperkingen veroorzaken in het leven van elke dag.

Welke stoffen kunnen klachten veroorzaken? Wat zijn de meest gebruikte onderzoeksmethoden? Hoe kan je verergering van de allergie voorkomen? Hooikoorts, astma, eczeem, galbulten, angioedeem, anafylaxis, voedselovergevoeligheid, insectenallergie, beroepsallergie...: wat zijn de verschijnselen, oorzaken en behandelingsvormen? Dit boek geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen.

Correcte gezondheidsinfo is belangrijk voor patiënten en hun omgeving. Inzicht in oorzaken, gevolgen en medische behandelingen vormt vaak de eerste stap in een goede aanpak van het gezondheidsprobleem.

Allergie maakt deel uit van de referentiereeks in de patiëntenvoorlichting. De reeks kwam tot stand met medewerking van patiëntenorganisaties, huisartsen en specialisten.

Allergie: Over hooikoorts, astma, eczeem en andere aandoeningen - Dr. Roy Gerth van Wijk en Dr. Hans de Groot--
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 262 6 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel

 

 

Ik begin mijn postje met een kopie van op de website www.gezondheid.be

 

Het is een feit: steeds meer mensen/ kinderen hebben te kampen met een allergie.

Voor ons vak, de voeding, komt een allergie voor een bepaald voedingsmiddel of voedingsmiddelengroep ook vaak voor!

 

Hierdoor belanden de patiënten in een web van vragen: mag ik dit eten, mag ik dat eten?

 

Toen ik aan het surfen was, ben ik op een héél interressante website gevonden, een soort databank van allerlei producten, waar dan telkens bij staat welke allergenen er in dat specifieke product zit!

 

Een héél groot gemak voor de mensen/ouders, als je het mij vraagt!

Dus, als je een allergie hebt, en van een bepaald voedingsmiddel niet zeker weet of er allergenen in zitten waar jij niet tegen kunt, ga dan zeker eens langs bij www.goedgeweten.be

In de zoekfunctie kun je het bepaalde product invoeren, en dan weet je direct wat je zult kunnen verdragen en wat niet.

 

Voorwaarde is wel dat je zelf zeker héél goed weet voor wat je allemaal allergisch bent hé, als je nog niet zeker bent, contacteer dan liefst eerst jou dokter!!!!

 

 

Zo, ik wens jullie allemaal het beste!

 

 

Dikke kus


Elsjeuh

22:54 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: info, link, goeiedag, elsjeuh |  Facebook |

10-05-09

moederdag hé

Moederdag

Mama bedankt voor alles zorgen
Om alles wat je voor ons deed
Elke dag stond je voor ons klaar,
Dag in, dag uit.
Elke dag is het eigelijk moederdag!
Raad eens wat we hebben,
Dit cadeau is heel bijzonder
Als je nu de eerste letters van elke zin, van boven naar beneden leest, lees je wat voor dag het is!
Groetjes

 

 

Voor deze moederdag, hadden Kim en ik een klein kaartje en cadeautje klaar. Vaak is moederdag gewoon een dag om eens duidelijk te zeggen waar we elke dag aan denken, namelijk hoe belangrijk een mama voor ons is. 

Soms denk je na en besef je dat je mama ook ooit de dochter was en dat diezelfde mama ook ooit oma is... Allemaal in één persoon. En of ze nu de dochter, de mama of de oma is, even fantastisch zullen ze blijven!

 

Voor alle mama's hoop ik oprecht dat ze weten dat hun kinderen altijd trots op hun zijn, want daar is je mama eenmaal voor!

 

 

 

Dank je voor wat jullie voor ons doen!

daarom zet ik jullie in de bloemetjes

op mijn blogje!

moederdag

 

Dikke kus

Elsjeuh

22:12 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: leven, mama, moederdag, goeiedag, elsjeuh |  Facebook |

08-05-09

"later"

Ik droom héél graag.

dromen


 

Over allerlei dingen.  Dromen over de toekomst, veraf en dichtbij... Mooi dingen die in me opkomen. Ellenlang lijsten met dingen die ik "later zou willen (doen)".

Allerlei dingen, gepland voor "later"

Tot ik tot het besef kom....

Een toekomst zal ik nooit kunnen opbouwen zonder een verleden met mooie herrinneringen.

En dus sta ik op, stop ik met dromen en ga ik leven, ga ik doen wat ik NU wil doen. En met al hetgeen ik nu doe, zorg ik voor mooie herrinneringen, voor later!!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit realiseerde ik me plots, toen ik weer maar eens aan het dromen was!

Al van kleinsaf ben ik een "dagdromer". Als ik in foto-albums kijk, dan zijn er steevast in elk album wel enkele foto's waar ik zit op te dromen. Niet voor niets noemen ze mij een dagdromer. Het voordeel is dat ik ook een goede dromer ben, dus ik slaap meestal héél lekker.

Ikzelf zie er absoluut geen nadelen van in, ik kan vaak goed nadenken over wat ik wil in m'n toekomst. Met vele dingen ben ik al lààààààààààààng op voorhand mee bezig, waardoor ik echt weet wat ik wil... en dan vraag ik me af: zou ik echt moeten stoppen met dromen, over later??? Knipogen

 

Dikke kus

Elsjeuh