13-06-09

ReceptenABC : H

 

Met het receptenABC gaan we steeds verder.

De H is aan de beurt.

Het receptje zelf heb ik nog niet klaar gemaakt. Kim wel maar niet dit recept, het is namelijk een beetje zoek vandaar dat een ander receptje is. Als het origineel gevonden is zullen we het zeker posten. Tot dan zullen we het met dit receptje moeten stellen wat ook wel lekker zal zijn.


Havermoutkoekjes

Wat hebben we nodig voor heel koekendoos vol lekkere koekjes?

- 200g zelfrijzende bloem

- 250g havermout

- 250g gesmolten boter

- 250g riet suiker (of bastard suiker)

- 2 zakjes vanillesuiker

- 2 eitjes

- enkele druppels amandelessence

 

Hoe gaan we te werk?

- Laat de boter smelten

- Verwarm de over voor op 175° C ,hete lucht stand

- In een kom de havermout, riet- en vanillesuiker, zelfrijzende bloem & de eitjes

- Daarbij de gesmolten boter toevoegen samen met de essence en roeren tot een homogene massa

- Dit moet een stevige massa zijn.

- Vorm kleine balletjes met je handen of met 2 lepels en doe dit op een bakpapier/ siliconepad's

Let op hou voldoende afstand tussen de lichtjes plat geduwde balletjes.     Tijdens het bakproces zullen deze balletjes uitsmelten, anders zou je één grote bakplaat havermoutkoek hebben. 

- De tijd in de oven is zeer afhankelijk van de grote en dikte van de koekjes, hou ze dus goed in het oog. De tijd is normaal iets van 15 - 20 tal minuten.

- De koekjes zien er dan licht goud bruin uit.

- Laat de koekjes afkoelen op een taart plaat zodat ze kunnen harden

- Veel eetgenot aan deze heerlijke koekjes

 

 

Tips :

Je kan er ook chocolade brokjes aan toevoegen (ze moeten wel hittebestendig zijn) om heerlijke chocolade havermoutkoekjes te bereiden

Rozijnen kan je ook gebruiken  

 

raap 019

Succes ermee!!!

 

 

Dikke kus

Elsjeuh

14:30 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nagerecht, goeiedag, receptenabc |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.