30-06-09

Even updaten

Ja, het is even geleden, dat ik jullie op de hoogte bracht! Maar ik zette even alles op een rijtje en heb dan gefeest om m'n beslissing te vieren! Tong uitsteken

Dinsdag (vorige week) was het verdict: 5 herexamens, opnieuw bio-organische. Even zag ik het niet zitten, maar donderdag had ik een motiverend gesprek met de leerkrachten, en met de leerkracht in kwestie ook! Tmoet wel van mezelf komen, maar vanaf morgen begin ik terug te blokken. En dat zal geen loze belofte zijn, maar de échte realiteit!

:D

Om mijn beslissing te vieren, hebben we vrijdag een feestje gegeven, voor enkele mede-studenten en kennissen. Een hilarische avond, waar ik enorm veel energie heb uit geput! We maakten verschillende hapjes klaar, allemaal gezonde kost, geen chips! Ik zal die receptjes zo snel mogelijk met jullie delen!

Herschaalde kopie van 102_0256

Elsjeuh en Kimiekim, op de feestavond!

 

En over het weekend, kun je bij Oma het verslag van zondag gaan lezen...

Ga nu maar snel gaan genieten van het zonnetje, dat ga ik ook doen, want morgen begin ik met mijn vakantiejob!

20080414zonnetje_001

 

Dikke kus

Elsjeuh

11:49 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: update, zon, zomer, feest, moed, school, gedaan, goeiedag, elsjeuh |  Facebook |

23-06-09

Resulaten zijn binnen.

Ik heb mijn punten. En ik kan de lijn van m'n "depri" postje voorttrekken: Ik heb opnieuw een buis voor bio-organische chemie in de wacht gesleept. Samen met 4 andere buizen. Huilen

Al bij al valt het nog mee, en ik zie het wel zitten, maar er is die énorme frustratie die mégademotiverend werkt!

Anderzijds wil ik ook wel een positieve noot ervan inzien: ik heb ook een mooie 17, verschillende, 15'en, verschillende 14'en, 13'en, ... op m'n rapport staan. Tong uitsteken En echt bekeken, zijn de goeie punten verantwoordelijk voor meer dan 3/4den van mijn rapport, dus... Eigenlijk behoorlijk tevreden, maar toch ontzettend teleurgesteld.

Maar ja,

intussen weet ik dus wat ik ga doen, komende zomervakantie, want nu moét ik erdoor, ik ben niet van plan om 5 jaar te studeren, dus ja... Steek maar de duimen hoog op, dat ik veel moed vind om te gaan blokken!

De dag dat ik m'n diploma in m'n handen heb, zal niemand kunnen zeggen dat ik me er niet heb voor ingezet...

Dikke kus

Elsjeuh

21-06-09

Le fin des examens

Het is al even gedaan, de examens, maar de onrust is er nog steeds. Dinsdag weten we de puten, en dan zal het panic général zijn!

Ik weet alvast wat gedaan komende zomer! Want mijn besluit staat vast: ik moet erdoor!

En wat doet een student na de examens??

Carrossier spelen!

 

Herschaalde kopie van 102_0005

 

Het allerliefste Ka'tje, het trouwe vier-wielertje dat ons her en der vervoert, heeft te kampen met ROEST, enorme roest, overal!

En al even in het najaar, hadden we een stukje gedaan. En dit weekend hebben we voortgedaan.Het resultaat mag er zijn, maar moet nog uitdrogen en dan een laatste laagje op, en dan kan de Ka zeker terug door de keuring!

 

Dikke kus

Elsjeuh

 

19:32 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: auto, werk, roest, goeiedag, elsjeuh, carrosserie |  Facebook |

16-06-09

Doorzettingsvermogen....

De moed om de examens tot een goed einde te brengen, is me helemaal in de schoenen gezonken. Morgen heb ik mijn laatste examen en ik heb zelfs de zin niet om m'n cursus open te slaan. Sinds vrijdag heb ik een TOTALE afkeer gekregen van de studies.

Vrijdag had ik examen van het vak dat ik voor de derde keer opnieuw moet doen. (Nu voel ik jullie denken: ja, man, wat een domme koe is dat..) Maar ik ben helemaal niet dom. Ik kan heel goed van buiten leren, maar inzicht heb ik helemaal niet. En dat is het probleem voor dat vak: Bio-organische chemie. Vorig semester had ik alles zodanig van buiten geleerd, en haalde net een 11 op 20. Dit semester dus terug opnieuw: alles van het tweede semester van buiten geblokt. Maar het examen zal zeker geen 11 op 20 opleveren. écht niet. En niemand hoeft me te zeggen: wacht het resultaat af, het is écht niet gegaan. De leraar liet me niet uitspreken (het was mondeling hé) en had echt geen geduld voor me.


Over hoe een leraar z'n studenten hun zelfzekerheid direct kan doen wegsmelten als sneeuw voor de zon... Twas een vréselijk gevoel! En wat was het gevolg, denk je? Ik was dépri als iets en voor het eerst sinds ooit blijft dat depri gevoel langer dan het moment tot ik buiten de schoolmuren ben. Het duurt namelijk nog altijd voort.

Het besef dat ik het beroep met hart en ziel zou uitoefenen, maar er misschien niet zal geraken, door die stomme chemie-vakken, waar ik TOTAAL géén interesse in heb. En ok, op m'n tanden bijten, en doorbijten. Ja, ik hoor het je al zeggen. Maar zeg nu zelf: na een 6-jarige zoektocht in het middelbaar, beland ik in het hoger, in een richting waarvan ik het beroep écht wel wil uitvoeren. En dan moet ik al 3 jaar aan een stuk op m'n tanden bijten, op de toppen van m'n tenen lopen om er te proberen geraken en er toch NET NIET geraken! Hoe frustrerend kan het zijn?!?

Ik besef héél goed welke kansen ik krijgen, mijn "problemen en kopzorgen" zouden geen struikelblokken mogen zijn. Want ik krijg immers de kans om te studeren. Ik heb geen ouders die me tegenhouden, ik heb de capaciteiten, ik heb een goede gezondheid, maar ik geraak er... net niet!

En wat is op dit moment m'n grootste wens? Ik hoop dat de leerkrachten inzien dat ik er écht wel wil geraken, dat ze me delibereren voor dat hélse vak, ookal heb ik nog andere herexamens. Zeg nu zelf: zou jij het zien zitten om voor de 9de keer van hetzelfde vak een examen af te leggen. Eigenlijk hoop ik dat een leerkracht toevallige eens "googelt" en dat ze op m'n blog terechtkomen, waar ik in dit logje m'n gedachten allemaal probeer te ordenen en probeer aan

de ganse wereld te tonen

dat ik het écht wil

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kleine mens grote wereld

En dan besef ik dat ik maar een klein mensje op deze grote wereld ben, dus waarom zou de rest van de wereld wakker liggen van de toekomst van de kleine mensje? Familie en kennissen zijn met me begaan, maar ik besef maar al te goed, dat ik voor leerkrachten vermoedelijk alleen maar één van de studenten van die ene klas ben. En eigenlijk wil ik niet alleen maar één van die studenten zijn, maar "Elsbeth" uit die groep studenten. Misschien schrijf ik met m'n komende reapport wel geschiedenis(door terug gebuisd te zijn hé), en dan zullen ze me wel als "Elsbeth" uit die groep studenten zien. Ok, das dan al 1 wens vervuld. Misschien kan ik toch maar blijven proberen, en dan zal m'n grooteste wens wel vervuld geraken.. (hoop ik!)Dikke kus

Elsjeuh

14-06-09

Fijne vaderdag

Ik wens alle vaderfiguren een fijne vaderdag toe!

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 

‘Mijn vader’

Mijn vader is de sterkte man,
die bijna alles doet en van alles kan.
Daarom ben ik dan ook zo blij,
met die lieve vader van mij.
Vandaag zullen wij dit allemaal vieren,
en hem de gehele dag plezieren.
Wat is het toch verschrikkelijk fijn,
om een echte vader te zijn.

 

 

 

 

 

Herschaalde kopie van 1

Foto van mijn paps en ikzelf, anno 2005 ofzo, dus hoogste tijd om een nieuwe foto van ons samen te trekken! ;-)

 

Dikke kus

 

Elsjeuh

09:50 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wensen, vaderdag, elsjeuh, goeeidag |  Facebook |

13-06-09

ReceptenABC : H

 

Met het receptenABC gaan we steeds verder.

De H is aan de beurt.

Het receptje zelf heb ik nog niet klaar gemaakt. Kim wel maar niet dit recept, het is namelijk een beetje zoek vandaar dat een ander receptje is. Als het origineel gevonden is zullen we het zeker posten. Tot dan zullen we het met dit receptje moeten stellen wat ook wel lekker zal zijn.


Havermoutkoekjes

Wat hebben we nodig voor heel koekendoos vol lekkere koekjes?

- 200g zelfrijzende bloem

- 250g havermout

- 250g gesmolten boter

- 250g riet suiker (of bastard suiker)

- 2 zakjes vanillesuiker

- 2 eitjes

- enkele druppels amandelessence

 

Hoe gaan we te werk?

- Laat de boter smelten

- Verwarm de over voor op 175° C ,hete lucht stand

- In een kom de havermout, riet- en vanillesuiker, zelfrijzende bloem & de eitjes

- Daarbij de gesmolten boter toevoegen samen met de essence en roeren tot een homogene massa

- Dit moet een stevige massa zijn.

- Vorm kleine balletjes met je handen of met 2 lepels en doe dit op een bakpapier/ siliconepad's

Let op hou voldoende afstand tussen de lichtjes plat geduwde balletjes.     Tijdens het bakproces zullen deze balletjes uitsmelten, anders zou je één grote bakplaat havermoutkoek hebben. 

- De tijd in de oven is zeer afhankelijk van de grote en dikte van de koekjes, hou ze dus goed in het oog. De tijd is normaal iets van 15 - 20 tal minuten.

- De koekjes zien er dan licht goud bruin uit.

- Laat de koekjes afkoelen op een taart plaat zodat ze kunnen harden

- Veel eetgenot aan deze heerlijke koekjes

 

 

Tips :

Je kan er ook chocolade brokjes aan toevoegen (ze moeten wel hittebestendig zijn) om heerlijke chocolade havermoutkoekjes te bereiden

Rozijnen kan je ook gebruiken  

 

raap 019

Succes ermee!!!

 

 

Dikke kus

Elsjeuh

14:30 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nagerecht, goeiedag, receptenabc |  Facebook |

11-06-09

Er was er één jarig

Een goeie morgen allemaal met kimiekim hier :p
Afbeelding 6

 

9 juni was er eentje jarig, namelijk mijn vader.

Hij werd 50 jaar. Een halve eeuw ! En dus ook half antiek. Maar antiek word mooier met jaren hé !

Al 2 jaar geleden wist ik al welk cadeau ik ging kopen. Mijn vader drinkt graag Ricard dus had ik in mijn gedachten om een fles Ricard te kopen. Geen gewone fles natuurlijk maar één van 4,5 Liter. Die je in restaurants en bars wel eens ziet hangen.

Dus vanaf die dag was ik al een beetje aan het "sparen" voor die fles. En eens uitkijken waar je aan die fles kan graken, want die kan je niet zomaar in een winkel vinden.

 

Na wat zoek werk kon de Jul (mijn beste vriend) mij wel helpen. Dus dat probleem was ook al opgelost.

Het moest alleen een tijdje op voorhand besteld worden omdat die flessen niet zomaar besteld kunnen worden.

Afbeelding 5Hier staat de fles Ricard naast 2 kleinere flessen van 1 liter. Zijn die flesjes klein als dit nu bekijkt.

 

 

Dus dinsdag avond gingen wij langs bij mijn vader om het cadeautje persoonlijk af te geven.

Hij was er blij mee hoor ! Ook omdat de andere fles bijna leeg was :d .

 

Hieronder staat een niet geschaalde foto om het eens duidelijk te kunnen zien.

 

Vele groetjes aan allen.

Afbeelding 1Afbeelding 4

08:53 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: jarig |  Facebook |