09-07-09

Aperitiefhapjes

Ik vertelde jullie al dat we eind jullie een feestje hadden op ons appartementje.

We maakten, samen met een medestudente annex vriendin, allerhande aperitiefhapjes.

Ik deel één en ander met jullie!

- Als eerste hadden we gewoon rauwe groentjes met cocktailsaus. Dat waren wortelstengels en bloemkool.

- Verder kruidige gehaktballetjes

- Vervolgens passie op een stokje;

- En verder: toastje met geitenkaas en honing, sushi (maki), gerookte zalm en heilbot met uitjes bij

- En om af te ronden hadden we toastjes met zelfgemaakte vissalade, garnaalsalade en zalmmousse.

 

Wat zou je zelf graag maken?

de Kruidige gehaktballetjes...

Wat hebben we nodig ?

  • 1 kleine ui
  • 400 g gemengd gehakt
  • 2 sneden droog, wit brood
  • 1 eitje
  • peterselie
  • paprikapoeder
  •  zout
  • peper
  • een handje pijnboompitten

Hoe gaan we te werk?

- versnij de ui in kleine stukjes, doe die in een kom.

- Voeg daarbij het gehakt en verbrokkel het droog brood in die kom.

- Vermeng het ei erdoor (eventueel met de blote handen kneden, maar zorg dat de handen goéd gewassen zijn en dat het snel gaat, zodat de temperatuur van het gehakt niet te veel stijgt!)

- Doe er de peterselie, paprikapoeder, zout en peper naar smaak in.

- Voeg als laatste de pijnboompitten toe (nadat je die even vooraf had geroosterd).

- Vermeng nog eens alles goed en verdeel in bolletjes van ongeveer 4 cm doorsnede.

- Als je wilt, kook je de balletjes vooraf (zodat ze gaar zijn) en bak ze dan in de pan op het moment dat je gaat opdienen.

Veel plezier met dit gerechtje!

 

Toastjes met geitenkaas.

Wat hebben we nodig?

- Toastjes

- Een ROLLETJE geitenkaas

- Vloeibare honing

Hoe gaan we tewerk?

- Leg de toastjes op een grill van de oven.

- Snijd de geitenkaas in plakjes van ongeveer 4 mm.

- Nappeer er een dopje honing op (ongeveer de helft van de oppervlakte van je geitenkaasje)

- Verwarm de oven op 180°C en bak gedurende 7 minuutjes in de verwarmde oven.

- Dien onmiddellijk op.

 

 

Dikke kus

Elsjeuh

Commentaren

goeie avond Elsjeuh al een geluk dat ik net gegeten heb, zou er weer honger van krijgen van al dat lekkers hier te lezen :-)
fijne avond nog verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 09-07-09

De commentaren zijn gesloten.