05-10-09

Verjaren

Dank je wel, voor jullie lieve verjaardagswensen!

We hebben het gezellig gevierd en de cadeautjes waren stuk voor stuk super dingen! En raar maar waar: allemaal dingen om in de keuken te gebruiken, hehe....

Ik ben deze avond dan maar meteen aan de slag gegaan met alle nieuwe snufjes die op dit moment staan te pronken in ons keukentje!

Ik heb een groententaart gemaakt, maar omdat ikzelf geen eitjes lust, heb ik wat 'gefoefeld'. Ik weet natuurlijk niet of het gelukt is, want de geuren moeten zich nog in ons appartementje verspreiden, het staat net in de oven...

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

- 4 wortelen

- 4 roosjes brocoli

- kipfilet

- 100 g magere, gemalen kaas

- 100 ml room

- bladerdeeg

- een eitje

- eventueel peper en zout

 

Hoe ben ik te werk gegaan?

- Reinig en versnijd de worteltjes en de brocoli. Kook die halfgaar.

- Versnijd de kipfilet in kleine stukjes en bak in de antikleefpan.

- Doe alles in een kom, waarbij je de room en 3/4 van de gemalen kaas vermengd. Maak dat alles een beetje evenwichtig verdeeld is.Eventueel kruiden met peper en zout.

- Bebloem je bladerdeeg een beetje (om het vastplakken in de vorm te vermijden). Stort de mengeling in de bladerdeeg in de vorm.

- Je kunt met het bladerdeeg de 'taart' wat bedekken, en dat bladerdeeg met ei bestrijken.

- Laat garen in de oven op +/- 170°C, gedurende ongeveer 50 minuten.

 

 

Khoop dat het lekker is, want het is een receptje dat ik uit m'n duim heb gezogen. Intussen begint de geur mijn neus te prikkelen, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

 

Dikke kus

Elsjeuh

Commentaren

dag Elsbeth, is de taart ondertusen al verteerd?
Ik vond het echt jammer dat je er niet meer was! .De jongens hebben genoten van dit bezoek en als jij er was geweest kon hun dag al helemaal niet meer stuk.
Ik hou je aan je woord.We komen eens koffie drinken !

Gepost door: magda | 06-10-09

De commentaren zijn gesloten.