30-05-10

actualiteit...

Het is een fenomeen in ons dagdagelijkse leven. Iedereen dieet, let op zijn voeding, weet wat goed is om af te slanken, ... 

Dieet is tegenwoordig een werkwoord. Een werkwoord dat vele mensen van de bevolking achtervolgt, een werkwoord dat voor velen gedoemd is om te mislukken of een werkwoord dat net gemaakt is om te lukken. 

 

beikes

Velen gaan 'op dieet' om de verkeerde reden. Om in dàt jurkje te kunnen, of om terug netjes in die ene bikini te passen. Maar grootste doembeeld, is hét schoonheidsideaal. Magere meisjes, skinny vrouwen, slanke dames, ... Op catwalk zie je mensen met een onmenselijk laag BMI. Het is een spiraal geworden, waar velen niet uit geraken...

MAAR.... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat velen vergeten is dat je je gewicht op een goed peil hoort te houden voor je gezondheid, NIET voor die idealen... Veel aandoeningen staan in verband met overgewicht. En als mensen zo'n dingen horen, gaan ze alweer snel op zoek. Net zoals jullie, lezers, zijn dat mensen die op internet dingen opzoeken. Er zijn vele initiatieven die ik (vanuit mijn ogen) alleen maar kan toejuichen. Stort je niet op onrealistische methodes (pillen, chrashdieten,...). 

Op televisie zie je een reclame van een producent, die bekommert is om onze hartleeftijd. Ga maar eens naar de site, je kunt je aanloggen en nadat je je eigen hartleeftijd kent, stellen ze een 'plan' voor. 

run

 

Persoonlijk vind ik zo'n initiatieven de moeite waard! Misschien helpt het mensen niet direct naar hun streefdoel, maar het is alvast een aanzet ernaar toe! Vaak is de drempel om naar een diëtist te stappen te groot. En met de steeds meer WWW-minded mentaliteit van onze medemens vind ik bovenstaande initiatieven zeker drempelverlagend! Er zijn natuurlijk ook wat nadelen aan gelinkt, maar zoals ik zei: het is alvast een aanzet! 

Dikke kus 

Elsjeuh

Commentaren

Welcome Back! Hey meid,
blij dat je terug de weg naar blogland gevonden hebt. Ik ben een tijdje geleden ook terug herbegonnen. Ik ben blij weer af en toe iets te kunnen lezen van je.

Dikke kus,
Renate

Gepost door: Renate | 02-06-10

Elsjeuh, leuk dat je hier terug bent,ik had het niet seffens in de gaten!!liefs !oma.

Gepost door: magda | 06-06-10

De commentaren zijn gesloten.