08-06-10

BIOWEEK

Je hebt er wellicht al van gehoord: van 5 tot en met 13 juni loopt de BIOWEEK.

 

gras-mais

 

Wat is 'bio' eigenlijk? 

Een product is pas een bioproduct wanneer de producenten zeer precieze regels volgen. Dan komt men in aanmerking om hun product een biocertificaat toe te kennen. 

Landbouwers gebruiken enkel natuurlijke meststoffen, geen kunstmest. Veehouders hechten belang aan het welzijn en de gezondheid van hun dieren. 

Bij biologische producten zijn er ook helemaal geen genetisch gemanipuleerde organismen toegelaten!!

Ja, nee, heus, je hoeft niet zo te kijken! Genetisch gemanipuleerde organismen komen heus voor in onze voeding! Maar wees gerust, de Belgische wet kijkt er grondig op toe dat er geen misbruik kan gemaakt worden van GGO's. 

De Europese grondwet omschrijft Genetisch Gemanipuleerde Organismen als volgt: organismen waarvan het genetisch materiaal fragmenten heeft opgenomen of verloren in niet-natuurlijke omstandigheden.

Producenten kunnen niet zomaar aan alle producten GGO's toevoegen, integendeel! Geval per geval wordt bekeken of het écht nodig is en of het zeker geen gevaar is. Absoluut veilig, dus, eigenlijk. 

 

Maar nu terug naar onze bioproducten. 

3Bioproducten kun je herkennen aan het biogarantie-logo. Deze producten zijn zowel te verkrijgen van merk- en witte producten. Wetende dat bioproducten een duurder prijskaartje dragen dan dat van vergelijkbare gewone producten, maakt de opmars van het Bio-gamma van de huismerken uiterst interessant! 

Wil je nog wat meer te weten komen over BIO en Bio-garantie, klik hier. 

 

Zo, zo, ga 'bio'. Kijk eens op de site van de bioweek voor initiatieven in jouw buurt! 

 

Dikke kus 

Elsjeuh

16:26 Gepost door Elsjeuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: info, linkjes, i, bio, bioweek, goeiedag, elsjeuh, initiatieven |  Facebook |

Commentaren

dag Elsjeuh Ik eet gezond met groenten uit de tuin!!Alleen zou ik nog fruitbomen moeten kweken!hihi!

Gepost door: magda | 08-06-10

Hahaha ik zie dat oma al langs kwam. Ik wou juist zeggen dat wij nog van de oude trend zijn en al gewoon bio zijn met eigen kweek. Enfin dat is Magda wel ik niet want een tuin heb ik niet.
Groetjes Elsjeuh :-)

Gepost door: emmy | 09-06-10

De commentaren zijn gesloten.