10-06-10

ADH

dagelijkse_voedingsrichtlijn_iconen125Een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, dat is ADH. Jullie wellicht allemaal bekend! Op verpakkingen van voedingsmiddelen staat héél wat informatie. Maar voor veel mensen is dat moeilijk te volgen, of niet accuraat genoeg. Maar het is eigenlijk wel een goede aanduiding, zodat ieder onder ons meer bewust keuzes gaat maken tijdens het boodschappen-doen! 

 

 

De ADH die in % wordt vermeld, berekenen ze meestal op een gemiddelde persoon. Maar de verschillen tussen aanbevelingen tussen mannen en vrouwen zijn niet min.... Zo zijn er een aantal factoren die de ADH mede bepalen. 

Voor het aantal kcal, suikers, vetten, eiwitten,... bestaan aanbevelingen. 

Maar OOK voor vitaminen! 

En daar is er 1tje van die sinds kort flink verhoogd is! 

European Food Safety Authority (EFSA) bepaalde dat de aanbeveling in België verhoogd moest worden van 70 mg/dag naar 120 mg/dag. Deze maatregel werd in voege gebracht, omdat  steeds meer mensen blootstaan aan stress en vervuiling. 

Nu niet in paniek slaan (of stressen), anders lopen ze het risico dat ze de aanbeveling nog eens moeten verhogen! Knipogen HAHA! 

Als je gezond en gevarieerd eet, geraak je wel aan die aanbevelingen! Neem je boodschappentas bij de hand en verzamel deze groenten en fruit. Dan kom je er wel! 


vitamine cDikke kus 

Elsjeuh


De commentaren zijn gesloten.