12-06-10

Doe het eens gegrild...

Laatst zag ik een reportage over gegrilde voedingsmiddelen. Onderzoekers trekken na hoe gezond grillen in. In het onderzoek vergeleken ze het met frituren. Ze frituurden en grilden en bepaald voedingsmiddel, om daarna het vetgehalte van beide bereidingsmethoden te bekijken. Bleek dat de stukjes kip allebei ongeveer evenveel vet bevatten. MAAR... ze hadden gegrild op een open grill en bleek dat zich daar kankerverwekkende stoffen ontwikkelden. Geen paniek. Want de meesten onder ons barbequeën niet dagdagelijks hé... 

 

Kippenpoten

De onderzoekers deden nog een onderzoek. Een gesloten (keuken)grill vergeleken met een BBQ. Het vetgehalte bij de keukengrill lag een stuk lager en het bleek ook helemaal niet schadelijk te zijn!!! De kankerverwekkende stoffen werden namelijk ontwikkeld in de zwartgeblakerde stukjes vlees. 

 

 

 

Zoals iedereen weet, eten we zwarte stukjes in onze voeding beter niet op! Zo, even paniek, even de BBQ als vijand gezien, maar zoals met elke vriendschap: een gezonde, gevarieerde relatie met onze BBQ kan geen enkel probleem vormen als we het verstandig aanpakken! keukenapparaten-solis-solis-gourmet-grill-pro

De onderzoekers gaven als tip mee om het vlees dat je zou barbequeën eerst even in de microgolf te steken, zodat het 'aanhangend' vet er al wat af is. Naar 't schijnt zorgt dat vet voor de zwarte kleuring... Nu, die tip lijkt me een beetje onsmakelijk. :S

 

 

 

 

 

Als we nu gewoon eens een gesloten plaat leggen op de BBQ? Zoals bij veel toestellen aangeboden wordt? Daar hebben de onderzoekers ook een antwoord op! DOEN! Die volle plaat zorgt ervoor dat de voedingsmiddelen niet rechtstreeks met de vlam in contact komt, terwijl het tot de zalige BBQ-smaak heeft! 

Enfin, niets om je zorgen over te maken, dus. Maar toch goed om even bij stil te staan! Nu enkel het zonnetje en wat tijd. Dan kunnen we weer aanschuiven in het zonnetje bij een zalig-smakende BBQ! 

images

Enjoy it! 

Dikke kus

Elsjeuh

 

Commentaren

dag Elsje, als ik zelf bbq leg ik er altijd een vel alumium op! niks zwart gegrild dan!

Gepost door: magda | 17-06-10

De commentaren zijn gesloten.