13-01-11

"goesting"

De "goesting" is er weer! 

Ik heb er weer heel veel zin in om te bloggen en wat receptjes met jullie te delen. Gewoon omdat ik de laatste dagen weer meer tijd heb om te kokkerellen... 

Een greep van ons menu van deze week:

Kippenworst met erwtjes en worteltjes en zelfgemaakte rösti's... 

Groententaart met gegrilde kip

Biefstuk met peertjes en kroketjes...

Heb je zin om zelf de keuken in te duiken?

Ik geef je alvast het receptje van de rösti's mee...

Wat hebben we nodig voor 4 personen? 

- 10 aardappelen 

- 1 ui

- bloem

- vetstof

Hoe gaan we te werk? 

- Versnij de aardappel in julienne (= reepjes van een aantal mm dik en een 2-tal cm lang). Je kunt er ook voor kiezen om de aardappelen te raspen.

- Versnij de ui op dezelfde manier en doe alles in een kom en vermeng. 

- Voeg hierbij bloem. Hierdoor worden de aardappel'stickjes' kleverig. Dit zal noodzakelijk zijn in de pan! 

- Verhit vetstof in de pan en stort een eerste portie in de pan. Druk goed aan, zo zullen de rôsti's gevormd worden... Doe dit met alle rôsti's... 

- Bak de eerste kant al goed aan (4-tal minuten) op 'hoog' vuur, op die manier heeft de rôsti de kans om een korst te vormen. Draai de rôsti's en laat ook deze kant aanbakken. 

- klaar is kees! 

- Serveer met eender welke maaltijd! 

Ik heb er jammergenoeg geen fotootje van! De rôsti's van mij waren zo'n 8 cm diameter en een halve cm dik ongeveer.... 

 

Ik hoop jullie hier weer wat vaker te zien! 

 

Dikke kus 

Elsjeuh

 

 

 

Commentaren

Dat klinkt niet slecht.Mss waag ik er mij van de week wel eens aan !Toon eet supergraag kip..

Gepost door: Christel | 31-01-11

de goesting is er, maar verdween weer even snel...
echt jammer, want het was zo leuk om je te volgen!

Gepost door: oeioei | 12-02-11

De commentaren zijn gesloten.